Saturday, May 24, 2014

Empties #1

Volim ovaj tip postova :) Jedno je početno oduševljenje proizvodom, a nešto sasvim drugo utisak posle potrošenog pakovanja...
Danas je izbor kozmetike toliko veliki da možemo svaki put kupiti drugi proizvod za istu namenu.
Sviđa mi se ideja beauty blogovanja kao razmena iskustva, da ne bi neodlučno tumarali drogerijama (ne znam da li se i vama to dešava).
Kada sam napravila svoj blog, polako sam počela da sakupljam potrošenu ambalažu za ovaj post i svašta se nakupilo...




Vatrena sam obožavateljka Nivee! Možda me nije svaki put oduševila, ali nikada mi nije izazvala neke neželjene reakcije. U najgorem slučaju proizvod bude ok i opet ga potrošim.
Definitivno najviše volim In Shower mleka i gelove za tuširanje.
O In Shower proizvodima sam pisala ovde i još uvek ne mogu da odlučim koji mi je omiljeni, svaki je divan na svoj način :) Uvek ću imati bar jedan mada je za mene ovo zimski proizvod, za prilike kada nije zgodno da se šetkam okolo čekajući da se mleko upije.
Gelovi za tuširanje su sjajni za sva godišnja doba, samo je pitanje koju mirisnu notu preferirate.
Creme Soft sam kupila u okviru paketa tri Nivea gela za tuširanje po ceni dva. Miris mu je jako blag i nežan i malo podseća na klasičnu Nivea kremu. Ja lično nisam ljubitelj ovakvih mirisa, ali znam par devojaka koje isključivo vole klasične i neutralne mirise i ovo je prava stvar za njih :)
Creme Coconut je više po mom ukusu zato što sam ljubiteljka svih kokosnih stvari :) Miriše blago na kokosovo mleko. Verovatno bih odmah kupila još jedan da nisam napravila jedno par litara zaliha gelova za tuširanje... :)
Frangipani & Oil je moj najomiljeniji gel za tuširanje ikada, ni sama ne znam koliko sam bočica do sada potrošila. Miris mu je malo jači od prethodna dva i kombinacija je tropskog mirisa sa osvežavajućom notom. Mene neodoljivo podseća na more, možda zato što sam ga prošle godine sa uživanjem koristila na letovanju.


Gliss Million Gloss Shampoo me je u početku oduševio, čak mi je bio i u top 10 zimskih favorita, ali sada kad bolje razmislim opet mi nije to to. Dugo vremena nisam zadovoljna čime god da operem kosu... Dok je Lush još uvek bio u Beogradu kosu sam prala samo njihovim čvrstim šamponima i od kad ih nema totalno sam izgubljena, mislim da nisam dvaput kupila isti šampon.
Gliss Asia Straight Conditioner sam kupila zato što je bio na sniženju. Obično ne koristim balzame jer moja kosa nije gruba ni suva niti imam problema sa rasčešljavanjem, tako da uglavnom koristim samo maske. Baš mi je bio dobar, nekako mi je kosa lepše padala, ali ga više nema, šmrc...
Swiss O Par šampon sam kupila u Mađarskoj, a u međuvremenu su njihovi proizvodi počeli da se pojavljuju i u našem DM-u. Miriše predivno na kokosovo mleko, ali je bio potpuni promašaj za moju tanku ravnu kosu koja se od njega još brže mastila.
Shauma Fresh it Up! sam kupila zbog preslatkog girly pakovanja. Prijatnog je mirisa, dobro opere kosu i ona se ne masti brže od njega. Možda ga čak i kupim ponovo.


Taft Power & Fullness Hairspray je prvi lak za kosu koji sam ikada potrošila. Prošlog leta sam posle dugog vremena ošišala šiške iako su mi svi savetovali da to ne činim zbog kombinacije masne kože i kose. Nisam se pokajala, pošto kosu ionako perem svaki drugi dan. Taft i moje šiškice se od tada druže svaki dan :)
Shauma Cotton Fresh mi je bio najbolji šampon za suvo pranje kose dok nisam probala Batiste.
Prvo sam probala Batiste Blush i iako me je efekat oduševio, miris mi se nije svideo. Onda sam probala Batiste Fresh čiji mi se miris još manje sviđa. Trenutno koristim Batiste Original i na svu sreću miris mi odgovara :) Samo sam ove tri vrste videla u DM-u, ako neko zna gde se može nabaviti još neka mi javi!


Kada su se pojavila ova simpatična Gliss i Balea mini pakovanja za kosu, naravno da sam morala sve da ih isprobam! Sva imaju po 20 ml, što je meni bilo dovoljno za dva pranja kose. Iskreno nisam primetila da imaju nekakav specijalan efekat drugačiji od maski koje inače stavljam. Što se mene tiče neću ih više kupovati, osim možda za neko putovanje.


Alfaparf Semi Di Lino Diamond Illuminating Shampoo & Illuminating Mask sam dobila uz knjigu koju sam oko 8. marta kupila u knjižari Vulkan. Miris je predivan i podseća me na detinjstvo kada su još postojali državni frizerski saloni i kada sam se osećala veoma fensi što sam bila kod frizera :) Nažalost nije mi odgovarao, a na sreću ovo je samo tester pakovanje.
Kod DM-a volim što dosta proizvoda ima ova mini pakovanja zgodna za testiranje i putovanja. Balea Beautiful Long Shampoo mi nije odgovarao, ali zato Alverde Clear krema i tonik za čišćenje lica jesu! Alverde Clear proizvodi sadrže lekovito blato i imaju čudan miris i totalno neprivlačan izgled i teksturu, ali deluju! Kupila sam i velike verzije ovih proizvoda i mislim da mi koža posle dugo vremena izgleda bolje :)
Ovaj mali losion u uglu pripada Scarlett & Crimson kolekciji. Scarlett & Crimson su nešto kao Hello Kitty, ali za alternativne devojčice. Losion miriše na jagodice i ja sam ga dobila uz divni ljubičasti neseser koji svakodnevno nosim u torbi. Baš me briga što je za devojčice, obožavam ga i opet bih kupila nešto sa sličnim motivom, ali nažalost to će morati da sačeka neko putovanje :(


Imam jako masnu i problematičnu kožu koja kao da nikada nije nije izašla iz puberteta iako ja odavno jesam. Uz to je još i osetljiva i sklona alergijama i da mogu koža je prvo što bih kod sebe promenila. Nažalost iz ove kože se ne može, pa mi tako ne ostaje ništa drugo nego da eksperimentišem raznim proizvodima.
Avon Clearskin Blackhead Clearing Daily Astringent je dosta alkoholan, a nisam primetila da ima neki učinak. Garnier Pure Active Intensive Spot Purifying Toner je još alkoholniji, baš onako zapahne alkohol kad se otvori bočica, i nisam bila zadovoljna. Ako već imate masnu i problematičnu kožu kao ja, najbolje je da ovakve proizvode koristite samo jednom dnevno, a za drugo čišćenje tokom dana nešto blaže i bez alkohola. Koža je ipak deo nas a ne pod koji treba dobro izribati.
Bioten Refreshing Tonic Lotion & Cleansing Gel sam kupila na akciji u kojoj se uz dva proizvoda dobijao piling za lice. Oduševljena sam mirisom dunje, mislim da nikada nisam imala neko kozmetičko sredstvo sa dunjom. Skroz je osvežavajuć miris, nisu džabe naši stari čuvali dunje na ormanu :) Nažalost, meni treba nešto jače za čišćenje lica i smatram da je kozmetička nepravda što oni sa normalnijom kožom mogu da se čiste i mažu sa divnim ekstraktima ruže, kokosa, dunje i suzama jednoroga, dok nama sa masnijom ostaje blato i ćumur... :/
Nivea Aqua Effect za mešovitu i masnu kožu divno osvežava i sadrži interesantne plave perlice koje se u dodiru sa kožom tope. Bio mi je ok, ali ništa više od toga.


Balea Deo Roll-On Extra Stark je činio da čak i posle treninga ne namirišem tako strašno :) Trenutno koristim Balea sa kokosom i nektarinom i nije ništa slabiji od ovog ekstra jakog, a meni neuporedivo lepše miriše.
Garnier Eye make-up remover 2in1 je proizvod bez koga ne mogu. Idealno skida vodootpornu maskaru i nemam više crne krmelje ujutru kad se probudim. Nisam primetila da su mi trepavice gušće, ali definitivno manje opadaju. Nivea losion za skidanje šminke je lepo i nežno skidao svu šminku osim vodootporne maskare, a namenjen je baš skidanju vodootporne šminke... :/


Dekorativu sporije trošim i to uglavnom proizvode koje koristim svakodnevno.
Avon baza mi je bukvalno otvorila oči. Zbog masnih kapaka mojom šminkom pre nje se mogla efektivno šarati bojanka. Trenutno se lečim od korićenja raznobojnih olovaka. Probala sam još i Nyx i Essence bazu ali mi je ova Avonova najbolja.
Max Factor Creme Puff Translucent je puder koji godinama koristim i uvek imam. Zimi mi je pretaman, ali čim malo zasija sunce ja dobijem bojicu i onda mi je idealan. Isprobam ja svašta ali mu se uvek vratim.
Deborah Cipria Ultrafine ima lepše i praktičnije pakovanje od Max Factora, a ima i ogledalce, ali navika je čudo. Na ogledalcetu je patrljak od Essence 04 Blonde olovke za obrve. Obožavam je i koristim svaki dan.
Aura Shine Killer je dobar puder za matiranje. Neću da preterujem i kažem da mi koža ne prosija od njega, meni bi i malter da stavim verovatno prosijao, ali dosta dugo sa njim koža izgleda pristojno. Najverovatnije ću ga kupiti ponovo.
Labello Pink Guava je moj omiljeni balzam za usne i naravno ponovo sam ga kupila.


I za kraj stvarčica koju najčešće kupujem i trošim - Ebelin odstranjivač laka za nokte. Namenjen je za tamne i lakove sa efektom. Boju lako skida, a sa šljokicama se mnogo manje pomučim nego sa bilo kojim drugim skidačem.

To bi bilo to što se tiče ovog puta, sledeći put ću gledati da objavim Empties pre nego što se nakupi ovolika gomila, da ne davim ljude ;)





6 comments:

  1. Baš si svašta potrošila :) Mislim da je vrijeme za šoping :D
    "Nažalost, meni treba nešto jače za čišćenje lica i smatram da je kozmetička nepravda što oni sa normalnijom kožom mogu da se čiste i mažu sa divnim ekstraktima ruže, kokosa, dunje i suzama jednoroga, dok nama sa masnijom ostaje blato i ćumur... :/" - Ova rečenica me toliko nasmijala, da stvarno ne mogu da se sjetim kada sam se više ismijala nečemu što sam na nekom blogu pročitala :D
    I ja obožavam Niveine tuširalice i sve mi se čini da će mi iduća biti Frangipani&Oil (morala sam googlat da vidim šta je Frangipani xD)
    Creme Puff i ja koristim godinama i ništa mi ga ne može zamijeniti, a i volim njegov miris, miriše mi kao neka stara šminka :D

    ReplyDelete
  2. Uvek je vreme za šoping! :D
    O mirisima kao i ukusima ne treba raspravljati, njušni Frangipani pre nego što kupiš :) Mada mogu neki u početku da ti se ne svide a onda se navikneš... kao ja na blato ;)

    ReplyDelete
  3. Ovi postovi (empties) su jako korisni. Žao mi je što sam propustila akciju kada su u pitanju Bioten proizvodi, ali ću svakako probati nešto od njih, Meni i odgovara što ovaj gel nije mnogo jak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je mnogo žao što mi Bioten proizvodi ne odgavaraju, zaljubila sam se u miris :( Da su mi dobri verujem da bih samo njih koristila...

      Delete
  4. Uuu..svašta se potrošilo :-) Ja mislim da u životu nisam puder do kraja potrošila , eto mi novog zadatka :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja najviše trošim pudere i balzame za usne, a recimo mislim da nikada nisam senku potrošila do kraja... Teško se troši nešto ako imaš puno izbora i ne koristiš svaki dan ;)

      Delete