Sunday, November 9, 2014

Back to blog Empties #3 (pokušaj drugi)

Dugo me nije bilo na blogu. Mislim, bila sam ja tu i redovno pratila šta se dešava u blogosferi, ali me je strašno mrrrrrzelo da bilo šta napišem, i nikako nisam mogla da nađem vremena. Setila sam se kako mi je tata pre jedno desetak godina govorio da će doći vreme kada će mi dan biti prekratak za sve što bih htela da uradim, i eto došlo je. Svima dan traje 24 časa, a kako ćemo ih potrošiti to je uglavnom na nama. Za stvari i osobe koje su nam bitne uvek se nađe vremena.
Blog sam započela sa mišlju da pošto već trošim kozmetiku i a trošiću je i dalje, da barem podelim svoje mišljenje o proizvodima. Na tržištu je velika ponuda i nerealno je da zbog novca i vremena isprobamo sve. Evo šta sam ja isprobala i potrošila :)




Uvek volim da počnem sa onime što najviše trošim, a to su gelovi za tuširanje.
Znate kako postoje osobe kojima ujutru ne smete ni da se obratite dok ne popiju kafu? Takva sam i ja, ali sa tuširanjem, Istuširam se ja i uveče, ali mi to nije to. Jedva sam se odvikla da kad je hladno ne perem kosu ujutro pre posla.

Ziaja Coconut me je oduševio! Predivno miriše, ne isušuje kožu i ima ga 500ml. Jedini razlog zbog koga nisam odmah otrčala da ga kupim ponovo je što već imam par otvorenih gelova za tuširanje sa mirisom kokosa. Definitivno ću probati još Ziaja gelova za tuširanje.
Johnson's baby bedtime wash je opuštajuća kombinacija lavande i kamilice i navodno pomaže bebi da lakše zaspi :) Nemam bebu, kupila sam ga sebi jer sam pre nekog vremena imala dva puta nedeljno časove plesa koji su trajali do 11 uveče. Dok bih ja došla kući, sredila se i istuširala, prošla bi ponoć i imala sam problema da zaspim, a ujutru moram rano da ustajem i budem na poslu u 9. Na kraju sam i odustala zbog tog, a i još par razloga. Ne mogu da kažem da mi je ovaj gel pomagao da zaspim, pošto je uglavnom bilo perioda zurenja u tavanicu, ali definitivno nije škodio svojim finim mirisom, a i koža je bila nežna posle njega.

Dove gel za tuširanje mini pakovanje sam dobila u jednoj šetnji po Ušću. Samo me je podsetio zašto ne volim Dove, zbog njegovog mirisa. Mnogo drugarica me je pitalo kako može da mi smeta dove klasik miris, kad je on tako nežan, neutralan i miriše na čisto. Ne znam, ali meni se baš ne sviđa. Nemamo svi isti njuh.
Dove pistachio cream with magnolia sam kupila zbog pistaća, koje inače obožavam. Nisam pogrešila i potpuno sam se zaljubila u ovaj gel za tuširanje! Ovaj predivan miris dugo ostaje na koži, a sam gel je baš negujući, ja ne mažem ništa posle njega, mada nemam suvu kožu. Već sam kupila novo pakovanje i to ono veće :) Možda i isprobam još neki Dove gel, osim klasičnog naravno.
Treacle Moon That Vanilla Moment je moj novi omiljeni gel za tuširanje. Bočica je ista kao i kod I love... cosmetics, ali je u pitanju drugi proizvođač i mirisi nisu ni slični. Miris bih definisala kao utešnu karamelastu vanilu, zaista je poseban. Ovako prazna bočica ne deluje toliko privlačno, ali je puna preslatko izgledala u kupatilu, ja obožavam providne bočice, da vidim šta koristim ;) Nažalost, ovi gelovi se ne mogu nabaviti kod nas, ali ako idete negde gde ima Tesco obavezno uzmite bar jednu bočicu, nećete se pokajati. Ja sam imala sreće pa sam nabavila još jednu vanilu ;)
Dusch Das Coconut Paradise mi je donela na poklon koleginica sa odmora. Svi koji me znaju upoznati su sa mojom ljubavlju prema kokosu. Ovaj gel divno miriše kada njušnete bočicu, ali kada dođe u kontakt sa vodom ili ne znam možda mojom kožom počinje da miriše kao neka loša jelkica osveživač za auto, fuj. Stvarno sam bila neprijatno iznenađena, i pokušavala sam par puta da se uverim da mi se nije učinilo, ali nije. Na sreću miris se nije zadržavao na  koži.
Scarlett & Crimson zapravo nije gel za tuširanje, nego kupka iz davno kupljenog seta, pa sam je potrošila da ne stoji. Slatko pakovanje, ali ništa posebno.
Balea sa uljem semena grožđa i pistaćima me je oduševio kad sam ga probala, zbog ljubavi prema pistaćima. A onda sam probala Dove sa pistaćima, i pao je u drugi plan. Bio je dobar, ali ne bih ga ponovo kupila.


Ziaja Coconut Body Butter je fenomenalan! Divno miriše i miris ostaje, brzo se upija i ne ostavlja mastan film na koži (mene to posebno nervira), a koža je veoma nežna i meka. Ja sam njega kupila u okviru seta i nisam videla da ima se kupi sam, mada bih definitvno opet uzela set ako ga vidim, Ziaja je ostavila veoma dobar utisak na mene.
Balea kremasti uljani losion za telo sa pistaćima mi je ostavljao nauljeni osećaj na koži, mada mi je to bilo ok kada je bilo toplo a ja nisam izlazila iz suknji. Ne bih ga ponovo kupila baš iz tog razloga.
Avon Naturals Nar & Mango je pravi egzotični losiončić. Volim ove losione kada je toplo vreme, ovaj mi čak ima i najlepši miris.
Genera In & Out Cream sa arganovim uljem je zamišljen kao proizvod koje se može koristiti  i posle tuširanja kao regenerator za telo sa ispiranjem ili kao klasično mleko za telo. Iz mog iskustva ako se koristi kao klasično mleko ostavlja dosta lepljiv trag, međutim sa ispiranjem je odličan. Genera obično ima generic i neprivlačna pakovanja, ali bitno je ono što je unutra i ja sam prijatno iznenađena. Nije ništa lošiji od Nivea i Balea In Shower losiona. Sigurno ću ga kupovati, pošto In Shower losione koristim gotovo svakodnevno u hladnijem delu godine.


Shauma Silver Reflex ja od  milošte zovem Baba i Deda. Na njega stalno lepe neke nalepnice sa natpisima tipa "novo, pogodno za plavuše i belu kosu", pretpostavljam da je slika mnogima odbojna. Ovo je klasičan mastilo ljubičasti šampon za neutralisanje žutog odsjaja. Neće dobro oprati kosu, pogotovo ako vam je kao meni masna. Ja ga kao plavuša koristim za drugo pranje svaki put i primetila sam da mi kosa ima lepši i hladniji odsjaj. Mislim da je ovo jedini ljubičasti šampon koji se može naći u Lilliju i Dm-u. Isprobam ja i druge šampone za plavuše kad imam prilike, ali Baba i Deda je najdostupniji.
Avon Planet Spa African Shea Butter Restoring Hair Mask je jedna od mojih omiljenih maski i njen miris definitivno najduže ostaje na kosi. Naravno,kupiću ponovo :)
Avon Naturals maska sa crnom repom i kedrovinom lepo i osvežavajuće miriše ali je slabija, više kao neki balzamčić za kosu.
Inecto Pure Coconut maska za kosu mnogo lepo miriše i definitivno bih je ponovo nabavila.


Avon Planet Spa Turkish Thermal Baths Black Soap - kada neko ima masnu kožu i kosu kao ja, samo je pitanje vremena kada će se navući na proizvode sa blatom, ćumurom, glinom i slično. Ovaj sapun najviše volim da koristim nakon napornog dana, kada se njime istrljam od glave do pete. Farba kadu, pa i nju posle moram da istrljam. Baš me je pitala drugarica kako mogu da se osećam čistom ako se perem nečim crnim, ali jedino posle ovog sapuna ima  taj squeaky clean osećaj. Odmah sam kupila novo pakovanje. Definitivno ga ne bih preporučila onima sa suvom kožom.
Avon Planet Spa Perfectly Purifying piling maska za lice sa mineralima iz mtrvog mora odlična za masnu kožu.
Alverde Clear krema za umivanje sa lekovitim blatom ima neobičan miris i blatni izgled, ali je odlična za masniju i nečistu kožu. Meni je cela ova Clear linija super, ali zbog neuobičajene strukture i mirisa savetujem vam da prvo probate mini pakovanje.
Alverde piling za tuširanje sa mrvicama kokosa i cvetom lotosa sam kupila pošto sam pročitala njegovu recenziju na nekom blogu. Neobičan je i interesantan osećaj pilingovati se sa mrvicama kokosa, ali u principu je ovo jedan slabiji piling i ja ga više neću kupiti.
Bioten Scrub Cream Honey & Apricot Kernel je interesantna kombinacija veoma nežne kreme sa medom i grubljih mlevenih koštica kajsije. Nije loš, ali ja nešto nisam oduševljena.


Nivea Matt Beauty toniranu kremu jako dugo koristim i veoma sam zadovoljna. Masnoću moje kože ne bi ni malter zauzdao, ali sa ovom kremom definitvno bolje izgleda i mogu da potvrdim da je nekomedogena. Isprobala sam razne, ali se uvek njoj vratim. U poslednje vreme koristim i Avon Solutions BB Matte i njom sam jako zadovoljna.
Batiste Original mini pakovanje sam dobila uz časopis Svet Kompjutera, i mnogo mi je bilo smešno. Volim Essence proizvode uz Cosmopolitan ili Graziju, ali koja je logika ovoga? Ne trošite vreme na pranje kose, koristite Batiste i igrajte se duže? :)
Lilly acetone nail polish remover sam kupila u nuždi, bila je nedelja i najbliža parfimerija koja je radila je bio Lilly u tržnom centru. Ovaj aceton uopšte ne može da izađe na kraj sa svim šljokicama koje ja stavljam na nokte i više ga neću kupovati.
Depend Quick & Shine Top Coat je odličan nadlak, šteta što nema neko veće pakovanje, nego samo ovo od 5ml.


Alverde balzam za usne sa cvetom vanile i mandarinom zvuči kao izuzetna kombinacija, ali nažalost nije tako. Ovaj balazam je previše voskast i ne pruža neku negu.
Rosal Hydro Care je odličan balzam, ali više ga nigde ne viđam :( Ima neki drugi plavi classic, ali to nije to. Inače veoma volim Rosal balzame, pogotovo one u boji i imam ih sva četiri.
Flormar Passion Fruits Lip Care ostavlja blagu bojicu, lepo neguje i egzotično miriše. Ja sam svoj donela iz Turske, ali ima ga i na našim Flormar štandovima.
Essence Love Letters 01 Rosy in love sam obožavala, stajao mi je u stalku za olovke na poslu. Neverovatno ali istinito, koliko god karmina i sjajeva da imam, opet na kraju najviše trošim ovakve balzame za usne. Šteta što je bio samo LE :(


L'Oreal Miss Manga maskara - ko je mogao da odoli onako slatkoj kampanji? Ja nisam. Mnogo mi se sviđa pakovanje, kombinacija crno roze je jedna od mojih omiljenih. Kada sam prvo počela da je koristim bila sam strašno razočarana mrdajućom četkicom i vlažnom maskarom kojom bih se često umazala. Vremenom se malo isušila i korišćenje je bilo lakše, i u principu ne daje loš efekat na trepavicama. Ono što meni smeta je što posle dužeg nošenja počinje da se kruni. Ne znam kakav je vaš tempo života, ali ja se šminkam ujutru, u 9 sam na poslu, a posle njega idem ili na trening ili izađem na kafu sa nekime i obično se vratim tek kasno uveče. Miss Manga ne može sve to da izdrži, i nije maskara za mene.
Maybelline Master Shape Brow Pencil Dark Blonde je bio jedno veliko razočarenje za mene. Ova olovčica je previše kremasta i teško se zarezuje a pritom se nenormalno troši, jedno zarezivanje po obrvi. Pošto je kremasta kada se nanese obrve su nekako slepljene i tek kada se lepo pročešljaju (doduše ovaj češljić je odličan) dobija se lep efekat. Nije nešto kroz šta želim da prolazim svaki dan, tako da je više neću kupiti.
Essence Eyebrow Designer 04 Blonde koristim svaki dan. Samo par poteza ovom olovčicom i dobija se efekat "uradila si nešto sa obrvama, ali ne znam šta". Odlična  i nastaviću da kupujem.
Maybelline Master Duo thin or thick glossy liner - uh ovo je jedan težak love-hate odnos. Ovaj tuš volim zato što izdrži ceo dan i bude ultra crn, ponekad samo malo strada kvačica ako su mi baš suzile oči. Ono što mrzim je demonska četkica sa pljosnatim kružićem na vrhu, kobajagi za izvlačenje tankih i debljih linija, koji otežava izvlačenje tanjih. Kao da je teško podebljati. Vremenom sam se ispraksovala i sa njom, ali ponekad jednostavno nemam živaca. Razmišljam se da li ponovo da ga kupim jer mi ni jedan tuš nije bio ovoliko trajan...


I za sam kraj proizvodi bez kojih ne mogu: Batiste Original, Garnier za skidanje šminke sa očiju, Alverde Clear tonik i Ebelin aceton koji prkosi šljokicama :)

Da li ste vi isprobale nešto od ovoga? 

1 comment:

  1. Odličan post.
    Batiste već duže vrijeme želim da probam, ali ga u dm-u kod mene nema, nazalost tako da će malo pričekati,a essence olovku kupujem uskoro, čujem sve najbolje o njoj :)

    ReplyDelete