Sunday, May 18, 2014

Rainy Day Go Away! Bright Coral Duel ~ Essie Sunday Funday VS Flormar Supershine 04

Neću da pišem o elementarnim nepogodama koje su nas zadesile proteklih par dana, muka mi je od mnogo stvari, samo ću reći da je sve to jako uticalo na moje (ne)raspoloženje. U svom tom sivilu bilo mi je potrebno bar malo lepote i optimizma, pa makar to samo bila i vesela boja laka za nokte. Ponekad male stvari mnogo znače.



Oba laka sam nanela u tri sloja plus jedan sloj nadlaka. Nekako kad ne stavim nadlak osećam da mi nešto fali i da to nije to.



Sa leve strane je Sunday Funday, moj Essie prvenac. Kupila sam ga u Lilliju, gde su Essie lakovi trenutno na sniženju, za 759 dinara. I pored sniženja ovo je meni jedan od najskupljih lakova koje sam kupila. Preferiram da imam veći izbor jeftinijih stvari.
Lak je kvalitetan, čep i četkica su ok i fino se maže. Ima 13,5 ml.



Sa desne strane je Flormar Supershine 04. Nažalost, Flormar lakovi nemaju neka posebna imena već samo brojeve, što smatram propustom zbog toga što u moru boja i sličnih nijansi ponekada baš zbog imena prelomimo da li ćemo kupiti jednu nijansu ili drugu. Inače, veoma volim Flormarove lakove, posebno ovu Supershine liniju. Ovakav duguljasti čep i četkica su mi omiljeni, možda i iz navike :)
Flormar ima 10 ml i košta oko 230 dinara, mada se često mogu naći i na sniženju za stotinak dinara, po principu koju nijansu iskopate. Imaju veliki broj nijansi, od kojih su neke dosta slične a opet različite, i ja teško pamtim koji broj imam a koji ne, lakše bi zaista bilo da imaju imena!



Veoma su slične nijanse s tim da Sunday Funday malo više vuče na rozikasto i blago je neon, a Supershine 04 više vuče na narandžasto i u nedostatku bolje reči nekako je punija boja.



Glavnu razliku nisam uspela da primetim na noktima, verovatno zbog manjka sunca. Sunday Funday u sebi ima srebrnasti šimer a Supershine 04 ima zlatni i ima ga više.


Što se mene tiče pobednik ovog duela je Flormar Supershine 04!
Nekoliko puta je jeftiniji, a uopšte nije lošiji! Nekako mi je i boja lepše legla zbog ovog zlaćanog šimera :)
Doduše, nije mi uopšte žao što sam kupila Sunday Funday, verujem da ćemo se lepo družiti letos :)

Ko je vaš favorit?

Postoji li neka nijansa koju bi ste voleli da vidite u nekom budućem duelu?


5 comments:

  1. I meni se više sviđa Flormar. Ne volim kupovati skuplje lakove, jer inače lak na noktima držim dva dana i nikako mi se ne isplati davati veći iznos novca na 10 lakova, ako mogu kupiti finih od Flormara. Inače su kod mene uvijek 1 KM ili 2, to je valjda 50 ili 100 dinara, ako se imalo razumijem u valute :D tako da mi se isplati, a imaju more divnih nijansi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flormar lakovi su stvarno super, ima ih mnogo svetlucavih što ja posebno volim :)
      Doduše, nikad ih ne kupujem sa namerom već da se oraspoložim i sada imam toliku armiju lakova da sam i duele morala da počenem da uvodim ;)

      Delete
  2. gorgeous Colours I do love coral good comparison post

    Carrieanne xx
    http://beautiesunlocked.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  3. I love coral! I have that same color!!!
    Alley xoxo

    ReplyDelete