Monday, March 10, 2014

Avon Planet Spa

Planet Spa mi je definitivno najomiljenija Avonova linija. Oduševljava me ovo malo carstvo mazalica i negovalica egzotičnih mirisa. Takođe me oduševljavaju Avonove akicije dva za ovu cenu, a tri za onu :) Takve akcije na mene uvek uspešno deluju.
Svi proizvodi koje sam ja isprobala su kvalitetni i dobri, samo što su mi se neki svideli manje, a  neki više. Meni je najvažnije da nisam imala nikakvu neželjenu reakciju na svojoj osetljivoj koži.

Moji Planet Spa drugari


Blissfully Nourishing

Blissfully Nourishing balzam sa afričkim Shea puterom 
Ovaj univerzalni balzam dolazi u pakovanju od 30 grama, što me je veoma iznenadilo budući da je koliko se ja sećam jedno vreme bio u mnogo manjem pakovanju. Koristim ga za usne, za nos kada se iziritira i sasuši od prehlade, za zanoktice, kada imam neku malu ranicu da brže zaraste... Ima veoma blag miris i jako sam zadovoljna njime.

Blissfully Nourishing maska za kosu sa afričkim Shea puterom (staro pakovanje)
Uopšteno ovi proizvodi sa afričkim Shea puterom imaju najjači miris, koga neko ili obožava ili ne podnosi. Mene nekako podseća na kombinaciju prženih krompirića i morske vode i jako mi se dopada ovaj miris, mada me je par osoba pitalo šta to čudno i fuj miriše. Maska divno nahrani kosu i miris se dugo zadržava.

Blissfully Nourishing krema za ruke, laktove i stopala sa afričkim Shea puterom
Kao što joj i opis kaže krema za delove tela gde je koža suva i ogrubela. Ja bih u ovaj opis dodala i kolena, pošto sam smotana pa i dan danas padam i gulim kolena. Veoma je hranljiva.


Revitalising Retreat

Revitalising Retreat kremastvo sredstvo za čišćenje lica sa kineskim ženšenom
Ne znam kako i zašto sam dobila ovo pakovanje sa natpisom na ruskom jeziku, tako nešto mi se nikada pre nije desilo. Nisam ništa posebno očekivala od ovog sredstva i veoma me je prijatno iznenadilo da i pored toga što je blago veoma temeljno očisti moju masnu kožu lica. Verujem da bi odgovaralo i suvljoj koži jer je veoma nežno.

Revitalising Retreat krema za telo sa kineskim ženšenom
Moram da priznam da kada mi je prvi put stigla, ova krema mi je izgledala najneprivlačnije od svih Planet Spa proizvoda - čudne narandžaste boje i mirisa koji podseća na čaj. Međutim kada sam je namazala odmah sam promenila mišljenje jer je koža od nje kože izuzetno meka a miris prija i opušta.

Revitalising Retreat tuferi za oči sa kineskim ženšenom
Nisam primetila da ovi tuferi nešto posebno rade, ali nisu mi ni škodili. Simpatični su kao dopuna ukupnom Spa iskustvu :)

Perfectly Purifying & Heavenly Hydration

Perfectly Purifying piling za lice sa mineralima iz mrtvog mora
Po meni jedan od najboljih pilinga za lice ikada. Na pakovanju piše da se posle nanošenja ostavi da se osuši i tek onda ispere i još sam zadovoljnija od kada ga koristim na ovaj način.

Heavenly Hydration maska za kosu sa uljem mediteranske masline
Ovo mi je ni sama ne znam koje po redu pakovanje ove maske. Sjajna je, posle nje je kosa meka i lako se resčešljava. Miris je blag i nisam primetila da se zadržava na kosi.

Heavenly Hydration maska za lice sa uljem mediteranske masline
Ova maskica mora da je zalutala kod mene u okviru nekog seta, pošto ja maske ne koristim. Sama poenta maske za lice jeste da lice lepše izgleda posle nje, što kod mene uglavnom nije slučaj. Na svu sreću ova maska mi je ok i koristim je s vremena na vreme.

Indulgence & Luxuriosly Refining

Indulgence gel sa maslinovim uljem za zlatni sjaj lica
Ovaj gel za lice je stvarno divan ali ga ja sporo trošim pošto se sa svojom masnom kožom i njim na licu sijam kao radioaktivna. Dobar za lude žurke, ali takvoj nisam prisustvovala već neko vreme :(

Indulgence krema za telo sa afričkim Shea puterom i čokoladom
Zbog predivnog mirisa i strukture neodoljivo podšeća na sveže izmiksani šlag od čokolade. Razlozi zbog kojih sam uspela da ga još uvek ne potrošim su što se veoma sporo upija i ostavlja sjaj na koži.

Luxuriosly Refining gel za predeo oko očiju sa crnim kavijarom (staro pakovanje)
Divan je ali ga slabo koristim, ubeđujem se da mi ne treba svakodnevno jer nemam borice i imam masnu kožu, a trebala bih, bolje sprečiti nego lečiti...

Bali Botanica & Egyptian Secrets & Turkish Thermal Baths

Bali Botanica piling za telo sa plumerijom i limunovom travom
Osvežavajući tropski miris Bali Botanica je meni definitivno broj 1 u Planet Spa liniji. Obožavam tropske mirise. Baš uživam u ovom nežnom pilingu.

Bali Botanica maska za kosu sa plumerijom i limunovom travom
Maska koja preti da će sa trona omiljene maske za kosu skinuti Heavenly Hydration. Kosa je posle nje divna i lepršava i još se ovaj divni tropski miris zadržava.

Egyptian Secrets krema za ruke i stopala sa egipatskim lokvanjem
Ako mi je Bali Botanica broj 1 miris u Planet Spa liniji, ovo mi je definitivno broj 2. Prosto mi je žao što ne postoji više proizvoda sa ovim mirisom recimo maska za kosu ili krema za telo.

Turkish Termal Baths crni sapun
Prvi crni sapun koji sam ikada probala bio je Lushov Coalface, i od tada traje moja ljubav prema crnim sapunima. Komentari tipa "kako nešto što je crno ne može dobro da očisti" totalno su neosnovani. Crni sapun je prava stvar ako neko ima masnu i problematičnu kožu. Jedino posle njega imam taj osećaj zatezanja koliko je koža čista. Oboji kadu, ali vredi :)



Koji je vaš omiljeni proizvod iz Planet Spa linije?









3 comments:

  1. Obožavam planet spa i koristim svašta nešto njihovo, definitivno su najbolja Avonova kolekcija! :)

    ReplyDelete
  2. I ja to isto mislim, što se i vidi iz priloženog :)

    ReplyDelete
  3. Uuu svašta ti tu imaš :-D Da mi se zabucati hehe

    ReplyDelete